Ikon byggeri på Skovbrynet

Ikon byggeri for 639 studieboliger i Lyngby

12. marts 2018

På baggrund af vedtaget lokalplan igangsættes et ikon byggeri for 639 studieboliger på Skovbrynet i Lyngby – det største studieboligbyggeri i Danmark i nyere tid.

”Dermed kan første spadestik tages til et unikt campusmiljø, som udover de 639 studieboliger også vil omfatte opførelsen af andre boligtyper såsom projektmedarbejderboliger og seniorboliger – i alt ca. 40.000 kvm. boligbyggeri, inkl. kælder og p-kælder” udtaler partner og direktør Jesper Dam, BaseCamp Student (Scandinavia) – og fortsætter:

”Byggeriet er i særklasse og sætter en høj standard for bygninger og byudvikling. Der er tale om et projekt, som integreres i området og med adgang for offentligheden til et unikt, rekreativt miljø. Det har været en væsentlig grundtanke for projektvisionen, at vi tilfører kommunen værdi i form af antallet af boliger, fordelt på de forskellige boligtyper, men også fordi projektvisionen imødekommer konkrete behov udtrykt i strategiplaner for Lyngby-Taarbæk Kommune, DTU og Vidensby Lyngby” tilføjer Jesper Dam.

I august 2016 etablerede BaseCamp Student deres første lokation i Danmark, i det gamle DSB-hovedkvarter i Sølvgade i København, med i alt 463 værelser, som bebos af ca. 540 danske og internationale studerende. Jesper Dam udtaler:

”Vi har som de første i Danmark, ved åbningen i Sølvgade for 1 ½ år siden, introduceret et full-service koncept, som ikke tidligere har været tilbudt i Danmark. Vi er stolte over nu at kunne tilbyde endnu en lokation i Danmark, hvor vi kan udrulle vort full-service koncept, som tager sit filosofiske afsæt for driften i hotel sektoren” – og fortsætter:

”På alle vore lokationer er der aktiv ledelse på stedet, typisk ved en BaseManager og en Assistant BaseManager, som begge vil have tidligere ansættelser i hotelbranchen med sig i bagagen. Udover to Managers ansætter vi også mellem 6-8 Resident Advisors. De hyres blandt beboerne, som sammen med vor ledelse står for den konceptuelle drift – og dermed skaber en unik og meget aktiv dialog mellem de studerende og BaseCamp”.

Ikon byggeriet i Lyngby, som er tegnet af Lars Gitz Arkitekter, bliver et nyt vartegn for kommunen, der vil tiltrække besøgende – ikke blot lokalt, men også fra det store udland. Det vil nemlig være muligt at bevæge sig rundt på bygningens tag, et stræk på i alt ca. 800 m. med fantastisk udsigt over Lyngby og Lyngby Sø.

Byggeriet er allerede påbegyndt ved div. indledende arbejder for nedrivningen af de eksisterende bygninger, som senest har huset Plantedirektoratet. Nedrivningen forventes at være afsluttet i april måned, hvorefter opførelsen af det nye byggeri opstarter. BaseCamp Student realiserer dermed det tredje studieboligbyggeri, idet der også bygges på Frederiksberg p.t. – og flere lokationer vil komme til i hele Danmark, med en pipeline for yderligere projekter i København, Odense, Århus og Ålborg.

Illustration: Lars Gitz Arkitekter

Byggeriet på Skovbrynet i Lyngby visualiseret i luftperspektiv. Bemærk stien på taget, som strækker sig over 700 m.

Arkitekt: Lars Gitz Arkitekter